Publicaties


ADHD_artikelDe orthomoleculaire behandeling van ADHD/ADD
Na jarenlang onderzoek en persoonlijke ervaring en eerdere lezingen over dit onderwerp heeft Jan op het gebied van voeding en voedingssuppletie een uitgebreide artikelenserie geschreven over de behandelingsmogelijkheden op orthomoleculaire basis bij ADHD/ADD. Er is duidelijk meer dan alleen het antwoord met Ritalin!
Meer lezen……..

De orthomoleculaire behandelingsmogelijkheden van fibromyalgie (FM)

Als een van de eerste behandelaars heeft Jan Blaauw een uitgebreid artikel geschreven over de behandelingsmogelijkheden bij FM. Ondanks dat dit artikel begin jaren ’90 is geschreven, blijkt dat veel FM patienten zich hierin herkennen en op grond hiervan ook een afspraak maken in de praktijk.

Meer lezen (NL)…..      Meer lezen (DE)…..

De orthomoleculaire behandelingsmogelijkheden bij de ziekte van Parkinson
Dit artikel van Jan Blaauw beschrijft in het kort de achterliggende symptomen en mogelijke oorzaken. Daarnaast wordt ingegaan op de mogelijkheden met voeding en voedingsstoffen.
Meer lezen….

 

Visolie belangrijk bij ADHD / De Durhamstudie uitkomsten
Het is van belang om de vetzuurstatus van met name kinderen te optimaliseren waardoor het invloed kan uitoefenen op gedrag- en leerproblemen. De Durhamstudie wijst uit dat het gebruik van hogere hoeveelheden EPA ten opzichte van DHA bij kinderen vanaf 5 jaar een goede uitkomst kunnen bieden.  Meer lezen…….

Sport als risico voor de gezondheid

We weten dat sporten gezond is, maar toch is dit niet altijd waar en gaat niet voor iedereen op.

In het blad BETER heeft een artikel gestaan en in het blad Sportmassage Meer lezen……..

 

Padde